Majandusministeeriumi teatel paneb delegatsioon rõhu majanduse üldise arengu ja investeerimiskliima ning kitsamalt turismi, infotehnoloogia, toiduainete-, puidu- ja masinatööstuse sektorite tutvustamisele.

Visiidi raames toimuvad täna Milanos ja neljapäeval Roomas Eesti majandust tutvustavad üritused, kus majandusminister esineb ettekandega "Eesti majanduse areng kümneaastase taasiseseisvumisperioodi vältel".

Pärnoja visiidi kavas on kohtumised Itaalia kesk- ja kohaliku võimu ja ettevõtjate esindajatega. Täna kohtub Pärnoja Milano linnavalitsuse esindajatega, homme Lombardia maakonna presidendi ja ülehomme Lazio maakonna presidendiga, lisaks on ministril kohtumised Itaalia kaubanduskoja presidendi, Itaalia Väliskaubanduse Instituudi (ICE) presidendi ja Lazio Arenguagentuuri presidendiga.

Eesti ametliku delegatsiooni koosseisu kuuluvad teiste seas majandusministri nõunik Maria Alajõe, Eesti suursaadik Itaalias Jaak Jõerüüt ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhataja Urmas Vahur. Eesti ettevõtetest on esindatud AS KALEV, AS Tallinna Piimatööstus, AS Salvest ning AS Jalax.

ICE on Itaalia riiklik agentuur, mille eesmärk on Itaalia ja välisettevõtete vahelise kaubavahetuse, äritegevuse ja tööstusliku koostöö edendamine. ICE pakub informatsiooni ning abi kõikidele välisettevõtetele, kes soovivad leida partnereid Itaaliast, ning on loonud antud tegevuse elluviimiseks kontorivõrgustiku üle maailma. ICE tegevust finantseerivad riiklikud ja erafondid.

Ärimissiooni korraldavad ICE ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. ICE sõlmis koostöökokkuleppe Eesti Investeeringute ja Kaubanduse Arendamise Sihtasutusega 1999. aastal.