Renoveeritud büroopindade juurdetulek viib rendihinnad alla

Pärnu büroo- ja kaubanduspindade turul on tekkimas renoveeritud ruumide ülepakkumine, mille tulemusel võivad suvepealinna rendihinnad hakata aasta lõpul langema. Pindi kinnisvara maaklerid ennustavad, et Pärnu büroo- ja kaubanduspindade rendihinnad jäävad tänavu samaks või tõusevad maksimaalselt 8 protsenti. Järgmiseks aastaks ennustatakse aga keskmise renditaseme langust.

Riia maantee (Port Artur) ja Pika tänava vahelisele alale on tekkimas suvepealinna uus äripiirkond. Lähiaastatel on selles piirkonnas tulemas turule hulgaliselt kvaliteetset ja tänapäeva nõuetele vastavat modernset büroopinda.

Praegu on tippasukohas piiratud pakkumise tõttu tõusnud rendihinnad väga kõrgeks.

Seni on Pärnu äritegevus koondunud enamasti Rüütli tänavale, kus hinnavahe äärelinnaga võrreldes on tuntav. Lisaks Rüütli tänavale on hinnas ka tema kõrvaltänavad Aia, Ringi, Hommiku ja Nikolai.

Äärelinnas on sarnaselt Tallinna linna ümbrusega koondunud bürood endiste suurettevõtete hoonetesse, mille ümber hakatakse moodustama äärelinna ärikeskusi. Juba praegu on mitmed tootmisettevõtted müünud oma administratiivhoone kinnisvara arendajatele.

Tootmispindadest Pärnus puudust ei tunta, kuid puudu on kvaliteetpindadest. Spetsiifiliste nõudmistega tootjad ehitavad ise vajaminevad pinnad. Seetõttu on kasvanud nõudlus tootmisotstarbelise maa järele. Ärikruntide uute hindade väljakujunemise mootoriks on Pindi kinnisvara maaklerite arvates Papiniidu – Riia maantee piirkond. Mitmed sealsed krundid on lülitatud linna erastamiskavadesse.