Planeeritava ala suurus on 3528 ruutmeetrit. Detailplaneeringu lahendus teeb ettepaneku kehtiva Pärnu linna üldplaneeringu muutmiseks maakasutussihtotstarbe osas ja Põhja, Vee, Ringi ja Riia mnt maa-ala detailplaneeringu muutmiseks Lai ätnav 7 asuvale kinnistule kavandatud ärihoone (parkimismaja) lubatud suurima kõrguse osas.


Lisaks soovitakse muuta antud kinnistu üldplaneeringu kohane maakasutusotstarve 100% transpordimaast saja protsendiliseks ärimaa maakasutussihtotstarbeks ja ärihoone lubatud suurimaks kõrguseks 25 meetrit. Nüüd on kinnistule lubatud rajada üks seitsmekorruseline ärihoone maksimaalse ehitusaluse pinnaga 2030 ruutmeetrit.


Lisaks on kinnistule planeeritud servituudiala, kuhu nähakse ette ramp parkimiskorrustele juurdepääsuks ja teeninduseks. Parkimismaja arhitektuurse osa projekteerimisel tuleb lähtuda OÜ TEMPT poolt loodud arhitektuurikonkursi võidutööst.


Detailplaneeringuga määratakse arhitektuursed nõuded ja linnaehituslikud tingimused, planeeritakse kommunikatsioonid, liikluskorraldus, haljastus ning heakord.


Detailplaneeringu avalik väljapanek toimub 7. augustist 22. augustini.