Nimelt on festivalis pettunud Eesti suurim kõrts – Pärnu Kuursaal. Kuidas ometigi? Eelmisel kahel aastal oli üritust väisanud rahvamassist toitlustusasutusele palju kasu, kuid sel korral mängiti kõrtsile ebameeldiv vingerpuss, millele Kuursaali omanikud sugugi mitte lõbusalt peale ei vaata.

Kes on varem Weekendil käinud, teavad, et sel korral rakendasid korraldajad festivali puhul sootuks uut logistilist kujundust – festivaliala liigutati eelnevast asukohast veidike maad edasi ning lavad eraldati üksteisest pikkade koridoridega. See tegi kindlasti heameelt linnaelanikele, keda trummikiledele suruv muusika ei teinud just sama õnnelikuks kui festivalil osalejaid.

Negatiivseid emotsioone tekitas see aga kohalikele ettevõtjatele. Kui avastati, et Weekendi korraldustiimi poolt on antud käsk piirata metallvõredega sisse legendaarne peopaik Kuursaal, olid kõrtsi omanikud üllatunud, kuna nendega polnud eelnevalt midagi sellist kooskõlastatud. Suurürituse aegu oodati ka Kuursaalis kopsakat kasumit, mille saamiseks telliti ette ohtralt jooke, sööke ning korraldati ka korralik meelelahutusprogramm. Esimesel õhtul kutsuti esinema Mike Candys, teisel Cityflash ja Laura-Ly.

Võredega piiratud kõrtsi aga pidulised enam teed ei leidnud, sinna nahka läks ka loodetud kasum. Kuursaali juhatuse liikme Katrin Kartau sõnul oli maja täiesti isoleeritud ning ettevõtlus sajaprotsendiliselt halvatud.

Kuursaali omanikel on mõttes esitada olukorras süüdi olevale asutusele kahjunõue. „Kuidas me asja edasi menetleme, selgub nädala jooksul, kui oleme oma juristidega kogu materjali läbi töötanud,“ ütles Kartau Delfile. „Hetkel näeme peasüüdlasena kohalikku linnavalitsust, kes festivaliga kokkulepped sõlmis.“ Kahju suurust ei osata esialgu täpselt hinnata.