Hotellid tulevad 29. oktoobri oksjonil müügile viiendat korda, sest varasemad pakkumised on ostjate puudusel nurjunud.

“Oleme seekord teinud korraliku eeltöö ja ostuhuvilisi paistab olevat mõlemale hotellile,” kinnitas Pärnu Postimehele linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja.

Kuna seniste pakkumiste puhul on tehtud reklaami vaid Eestis, võib järeldada, et kodumaal puudus kapital, mida selline kinnisvarainvesteering huvitaks. Seepärast saatis linn vahepeal ligi 20 reklaami otse hotellikettidele, investeerimisfirmadele ja muudele potentsiaalsetele ostjatele väljapoole Eestit ning sellel tegevusel paistab tulemusi olevat, rääkis Talvoja. Igatahes on mitu huvilist mõlema hotelli materjalid välja võtnud.

Hotellide müügist sõltub suuresti, kas Pärnu linn saab oma tänavuses eelarves linnavara müügist plaanitud 48 miljonit krooni tulu.

Abilinnapea Taimi Vilgas on näinud mitmelt poolt avaldatud mures, et linnaeelarve tulud jäävad laekumata, survet alandada müügiobjektide hinda. Sellele survele ei ole linnavalitsus järele andnud ning hotellid tulevad müüki eelmistelgi pakkumistel kehtinud alghinnaga: Pärnu hotell 19 miljoni ja Rannahotelli 21 miljoni krooni eest. Mõlemat hotelli müüakse rentnikega.

Pärnu hotelli rendileping aktsiaseltsiga Pergo lõpeb 2016. aastal, Rannahotelli rendib AS Scandic Hotels Eesti 2018. aasta 18. augustini, ütles linnavara spetsialist Sigmar Sepmann.

Abilinnapea Erni Metsal ütles, et kui hotellide müük õnnestub, saab linnaeelarve kuhjaga täis sellest hoolimata, et Pärnu ATP aktsiapakk ei ole seni ostjat leidnud.