Detailplaneering jagab 4,1 ha suuruse ala kaheksaks ärimaa ja viieks transpordimaa krundiks, kuhu on võimalik rajada viis kuni seitsme korrusega ärihoonet, kaks kuni üheksa korrusega ärihoonet ning kuni kuue korrusega parkimismaja, teatas Tallinna pressiteenistus.

Planeeritavale alale hoonestuse kavandamisel arvestati Pärnu maantee äärse hoonestusega. Raudtee ja hoonete vaheline ala on planeeritud Tondi tänavast Järve keskuseni viiva tänava ehitamiseks.

Arendaja on võtnud endale kohustuse rajada oma vahendite arvelt detailplaneeringukohased avalikult kasutatavad teed, välisvalgustuse, vihmaveekanalisatsiooni ning haljastuse.

Hallivanamehe tn 4 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu alusel liidetakse 1,1 ha suurusel maa alal asuvad Hallivanamehe tn 4 ja 4a elamumaa kinnistud ärimaa krundiks ja jagatakse Pärnu mnt 150 transpordimaa krunt kaheks krundiks. Hallivanamehe tänava korrastamiseks planeeritud krundi sihtotstarbeks jääb transpordimaa ja teise krundi sihtotstarbeks ärimaa.

Hallivanamehe tn 4 ja 4a kinnistutest moodustatud ärimaa krundile saab ehitada kuni üheksakorruselise äri- ja büroohoone ning Pärnu mnt 150 krundile müügikioski ja kuni nelja maa-aluse korrusega parkla või maa-pealse parkla.

Planeeritava ala naaberkinnistuil paiknevad ABB AS-i kontorihoone ning endise tootmiskombinaadi ARS hoone. Planeeringuala kontaktvööndis asub kvartal, mis jääb Kitseküla kõrghoonete piirkonda ja kuhu on kavandatud kuni 16-korruseline hoone.