Ehituse tellija on AS Triple Invest, millest selle nõukogu esimehe Kaido Kruusoja sõnul 2/3 kuulub AS Port Arturiga ja kolmandik AS E.L.L. Kinnisvaraga seotud isikutele.

Kruusoja nentis eile, et lõpuks saab ehitama hakata, töö alustamise põhiliseks takistuseks olnud planeeringu võttis volikogu vastu mõne kuu eest.

"Ma ei saa märkimata jätta, et vastu võeti täpselt seesama planeering, mis esitati juba aasta tagasi," sõnas Kruusoja. "Töö oleks võinud käia juba aastapäevad, aga igasuguste kemplemistega asi muudkui venis."

"See, mis siin praegu toimub, on ehitajate keeles mobilisatsioon: valmistatakse platsi ette, koondatakse mehhanisme," selgitas Kruusoja platsil müttava buldooseri müra taustal.

Maja valmib esialgu kahekorruselisena, vajaduse korral saab peale ehitada kolmanda korruse. Krundi suurus lubab niisama suure hoone veel kõrvale ehitada.

Projekti kogumaksumus on ligi 50 miljonit, sellest ehitusele kulub 41 miljonit krooni.

Arhitekt on Andres Siim, kes projekteeris ka Port Arturi esimese kaubamaja.

Ehitatava kaubamaja nimeks jääb Kruusoja väitel Port Artur 2. "See nimi kuidagi kujunes ettevalmistuste käigus, ja eks neid Kullerkuppe ja Nurmenukke ole küll pandud."