Tallinnas Narva maantee 13 registreeritud Memfis Trade’i juhatusse kuuluv Aleksei Saaremägi vastas Äripäeva küsimusele, kas tema firma osales Rannahotelli enampakkumisel: “Raske öelda.”

Nii Saaremägi kui samuti Memfis Trade’i juhatusse kuuluv Leonid Agejev on varem esindanud Tallinnas toimunud kinnisvaratehingutes kesklinnas maju kokku ostnud Eve ja Margus Finki ning Lasnamäel tegutsevaid Alla ja Valeri Burdeinõid.

Eve Fink eitas enda või oma abikaasa osalemist Pärnu Rannahotelli enampakkumisel. Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja sõnul on ostu-müügileping hotelli peale alles sõlmimata, kuid ta avaldas lootust, et see sõlmitakse selle nädala jooksul.

Ta ütles, et teab ostja tausta vaid äriregistri B-kaardi koopia järgi, kus on firma kapitaliks märgitud minimaalne 40.000 krooni ja majandustegevuse kohta andmed puuduvad. Talvoja ütles, et ei tea, kes ostu taga tegelikult on.

Pärnus Ammende villat omav ärimees Rein Kilk ütles, et ei soovinud Rannahotelli müügikonkursil osaleda sellel lasuva pikaajalise rendilepingu tõttu. “Maja on ilus ja hind mõistlik, aga sellelt laekuv renditulu selliseks investeeringuks liiga väike,” selgitas ta.

Kilk ütles, et austab lepinguid selleks liialt, et neid mingite juriidiliste kavaluste või jõuga muutma hakata. Samas möönis ta, et selline oht on uue omaniku poolt praegusele rentnikule olemas. Kinnitamata andmetel sai Pärnu linn Rannahotellist rendina veerand miljonit krooni aastas.

Arhitektide Olev Siinmaa ja Anton Soansi projekti järgi 1937. aastal ehitatud Rannahotell on Pärnut tutvustavatel postkaartidel üks kuurortlinna põhisümboleid. Kinnistu suurus on 15 258 ruutmeetrit. Hotell on antud 2018. aastani rendile Scandic Hotels Eestile.

Samuti müügis olnud Pärnu hotellile, mille alghind oli 19 miljonit krooni, ostjat leida ei õnnestunud. Müümata jäi veel kolm enampakkumisel olnud kinnistut. Rannahotelli müügist laekuv raha on Pärnu linnale vajalik selle aasta linnavara 48 miljoni krooni suuruse müügiplaani täitmiseks eelarves.