Pärnu linnavalitsuse välissuhete ja turisminõuniku Tiina Kiibuse sõnul on küll suur osa Pärnu linna ja maakonna majutusasutuste ligi viiest ja poolest tuhandest kohast suveks broneeritud, kuid üksikute inimeste või perede jaoks leidub ikka mõni koht.

Raskem on öömaja leida juulikuus ja suuremate suveürituste aegu. Kõige rohkem kohti lisavad eeloleval hooajal sanatoorium Estonia ja hotell Strand, kus valmivad juurdeehitused, kirjutab Äripäev.

Strandi hotellis praegu käivate suurte ümberkorralduste initsiaatoriks on selle uus omanik, Rootsis elav väliseestlane ja ASi Wendre juhatuse esimees Peter Hunt.

Koos teise osaniku Egon Elsteiniga otsustati teha hotellile mere poole suur juurdeehitus. Hunt ütles, et esialgu oli tal huvi ehitada Strandi juurde ka golfiväljakud, kuid sellest tuli loobuda liiga madala maa tõttu.

Strandi juuniks valmiv juurde- ja ümberehitus läheb maksma kokku 100 miljoni krooni ringis ja osa sellest rahast käib välja Hunt ise. Omaniku sõnul pannakse uuenenud hotellis rõhku suvel spordile ja meelelahutusele, talvel konverentsidele. “Igal juhul erineme me sanatooriumidest ja taastusravikeskustest,” lausus ta. Oma sidemete tõttu Rootsis loodab Hunt soomlaste kõrval Pärnusse tuua ka rohkem rootslasi.

Strandi uue direktori Ilmi Aksli sõnul saab Strandist Pärnu suurim hotell ja kõige suurem konverentsikeskus väljaspool Tallinna. Uude kolmekorruselisse hotellitiiba tuleb 127 tuba, mille teenindamiseks tuleb juurde võtta vähemalt 25 töötajat. Plaanis on taotleda nelja tärni.

Praegu Pärnus nelja tärni hotelle ametlikult pole, ehkki tingimuste poolest oleks Ammende villa ja Rannahotell selleks sobivad. Esimene neist pole tärne veel taotlenud, teises seisab asi ühe lifti taga, mida pole võimalik ehitada.

Estonia taastusravikeskuse juhatuse esimees Vello Järvesalu ütles, et juba märtsi lõpul valmiv juurdeehitus lisab 100 voodikohta, kuid see sisaldab ka restorani ja baari, mida kõik saavad külastada. Estonia renoveerimine läks maksma 60 miljonit krooni.

Laiendamisega tegeleb ka Pärnu suurim sanatoorium Tervis, kus suve lõpuks peaks valmima 160 lisakohta. Ühe korruse ehitas oma Papiniidus asuvale motellile peale ka AS Reldor.