“Oksjonite puhul on sageli nii, et me ei tunne isikuid või firmasid, kes pakkumise teevad,” ütles linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ja lisas, et kõiki ostusoovi esitajaid polegi võimalik tunda ning müüjal pole ka kohustust, et ostjad tuttavad oleksid.

Osaühing Memfis Trade täitis Talvoja sõnade järgi kõik enampakkumisel osalemiseks vajalikud tingimused.

Rannahotelli ostja Memfis Trade on registreeritud Tallinna äriregistris 27. juunil 2002 ja selle aadress on Narva mnt 13.

Firma kapital on osaühingute puhul nõutav minimaalne 40 000 krooni.

Et tegemist on nii uue firmaga, on firma põhieesmärk tõenäoliselt just Rannahotelli ost ja järgnev tegevus hotelli omanikuna.

Firma kandis tähtajaks Pärnu linnavalitsuse arvele 2,1 miljonit krooni tagatisraha, vastavalt 29. oktoobril toimunud enampakkumise tingimustele on tehingu eest tasumiseks ja ostu-müügilepingu sõlmimiseks aega 29. novembrini, selgitas Talvoja.

“Seda võin küll kindlalt kinnitada, et tagatisraha tuli pangaülekandega ja seda ei toodud oksjonipäeva hommikul kohale sularahana kohvris,” ütles Talvoja, kommenteerides väiteid, et Rannahotelli ostuks vajalik raha võib olla kahtlase päritoluga.

Talvoja avaldas rahulolu, et mitu korda pakkumisel olnud Rannahotell leidis lõpuks ostja. Ta tõdes, et Pärnu linnavalitsuse ja Scandic Hotels Eesti ASi vahel sõlmitud Rannahotelli rendileping, mis kehtib kuni 2018. aastani, ei olnud Pärnu linnale eriti soodne, ja see kergendas müügiotsuse langetamist.

Suvel kehtima hakanud uus võlaõigusseadus aga andvat omanikule mitu võimalust üritada mittemeeldivat rendilepingut kohtu abiga muuta. Seda võib tundmatu ostja silmas pidadagi.

“Olen juba mitu korda öelnud, et ega uus omanik hotelli asemele saapavabrikut ikka tegema hakka, olgu ta siis kes tahes,” lisas Talvoja.