“Olen 64-aastane ja eks lahkuda oleks tulnud nagunii, mind häirib ainult selle asja matslik esitus,” tõdes Rahu Pärnu Postimehele. “Ju on tänapäeval nii kombeks, kuigi ma ei näe oma hingel ühtki kuritegu ega tunne, et oleksin kuidagi sellise käitumise ära teeninud.”

Pärnu Vee nõukogu esimees Mart Alliku väitis nädalataguses uudises, et Reformierakonda kuuluvate Rahu ja firma teise juhatuse liikme Jane Metsa vabastamisega on alanud linna osalusega ettevõtete depolitiseerimine. “Seda oleme nii mina kui minu kolleegid lugenud ajalehest ja rohkemat paraku ei tea,” sõnas Rahu. Ta väidab, et vee-ettevõttes pole poliitikaga tegeldud. Ta peab selliseid etteheiteid teenimatuks. “Aga muidugi, eks põhjus ole selles, et olen liiga vana ja vales parteis,” tõdes ta.

Mart Alliku ei näinud selles midagi imelikku, et Rahule ega teistelegi ehk ametikohast ilma jäävatele Pärnu Vee töötajatele veel midagi teatatud ei ole. “Teatame siis, kui teatame, praegu pole me seda vajalikuks pidanud,” ütles ta.

Tema jutu järgi asub juhatuse esimeheks valitud Meelis Kukk esmaspäevast aktsiaseltsi Pärnu Vesi tööle ja lepib juba ise Rahuga kokku, kuidas asjade üleandmine ja kõik muu toimub.

Mitu inimest on ajalehele väitnud, et Rahule sai saatuslikuks pikka aega väldanud vaidlus Port Artur Maxiga, sest Turba tänavas endise piimakombinaadi hooned ostnud firma väitel kuuluvad mööda Rohelist tänavat jooksvad vee- ja kanalisatsioonitorustikud neile.

Rahu jutu järgi käis tema juures üks Port Arturi omanikke Kaido Kruusoja. “Nende hinnangul maksvat torustik 12 miljonit. Selles mahus võiks firma saada vee- ja kanalisatsiooni tasaarveldust, kui linnal või Pärnu Veel pole raha neid ära osta,” selgitas Rahu. Siiski ei usu Rahu, et see vaidlus võiks olla tema vabastamise taga.

Majandusosakonna juhataja asetäitja Karin Pärmanni sõnul ei puutu Pärnu Vesi asjasse. Majandusosakond soovis, et torustikega saaks kord majja ja nii linnale kuuluvad kui peremehetud torustikud antaks üle Pärnu Veele. Pärmanni sõnul pole vaidlus Port Artur Maxiga kerge ja seetõttu tellis linn Paul Varuli advokaadibüroolt õigusliku hinnangu. Selle põhjal tehnorajatised siiski Port Artur Maxile ei kuulu ja vastav eelnõu valmistatakse ette linnavalitsuse järgmise nädala istungile.

Kruusoja ütles, et Pärnu Vee juhi vahetumisega pole tema vaidlusel linnaga mingit seost. “See on absurdne, selle vaidluse puhul on ükskõik, kes istub Pärnu Vee juhi toolil,” sõnas Kruusoja, kes kinnitas, et firma ei lepi torustike n-ö natsionaliseerimisega ja läheb linna vastu kohtusse.