Pärnu maakohtu täitur Kersti Kaljula ütles ETAle et nelja miljoni kroonise alghinnaga müügis olnud hotelli kinnistu oksjonil tegi parima pakkumise OÜ Aurigena, kellel on kinnistu endise omanikuga OÜ Preglaaniga samad omanikud.

Enampakkumine leidis aset hüpoteegi täitmiseks Eesti Ühispanga kasuks, lisas Kaljula.

Pärnu Victoria hotelli rentnik OÜ Aurigena juht Enn Rand ütles ETAle, et kuna ettevõttel on sõlmitud 2089. aastani rendileping, olid nad sunnitud suulisel oksjonil lihtsalt teistest pakkujatest kõrgemat hinda pakkuma. Edaspidiseid plaane ega seost kinnistu omanikuga Rand ei kommenteerinud.

Äriregistri B-kaardil on aga kinnistu omaniku Preglaani teise juhatuse liikmena kirjas Enn Rand, kes on ühtlasi Victoria hotelli tegevdirektor.

Praeguse omaniku Preglaan OÜ kätte läks Victoria hotell mullu aprillis. Firma omanikud on Pärnu linnavalitsuse endine ametnik Meelis Pitk, Mati Tänav, Enn Rand ja Taalman OÜ.

Möödunud aasta lõpus üritas täitevosakond müüa enampakkumisel Pärnus Kuninga 25 asuvat kinnistut 9 miljoni krooniga, kuid siis müük luhtus ostusoovide puudumise tõttu.