Pärnu Maksimarketis on ligi 2800 ruutmeetrit müügisaali pinda, kus ostjad võivad leida ligi 20 000 erinevat kaubaartiklit.

„Enamik Pärnu kaubanduselust on praegu koondunud Papiniidu kanti ning kesklinna, mistõttu Vana-Pärnu ja Audru valla rahva jaoks seni kodulähedane suure kaubavalikuga pood puudus,“ rääkis Eesti Tarbijateühistute Keskühistu juhatuse esimees Jaanus Vihand. „Uus Maksimarket, millest viie kilomeetri raadiuses elab ligikaudu 35 000 inimest, täidab väga hästi selle tühimiku.“

Vihandi sõnul on Maksimarketite kaubavalik koostatud eestimaalaste tarbimiseelistustest lähtuvalt. „Olen kindel, et suudame pakkuda kõigi pärnumaalaste ootustele vastavat taskukohast valikut nii toidu-, esmatarbe, kui ka tööstuskauba osas. Eestimaise kaupmehena püüame riiuleil hoida nii palju kodumaist kaupa kui võimalik,“ lubas Vihand.

Ta märkis, et uue kaupluse jaoks arendati nii ruumilahenduse kui ka sortimendi osas edasi ETK Grupi senist hüpermarketite kontseptsiooni. „Tulemuseks on mõnus ostukoht, mis on ühtviisi mugav pärast tööpäeva lõppu kiireks läbihüppamiseks kui ka suuremate nädalalõpuostude jaoks,“ rääkis ETK juht.

Uus keskus on ka märkimisväärse suurusega tööandja – ainuüksi uues Maksimarketis sai tööd 41 inimest. Uues kaubanduskeskuses asuvad ka apteek, kohvik, lillekauplus, pagariäri, lemmikloomapood, ilusalong ning veinikauplus. Samuti on keskuse juures postipaki- ning sularahaautomaadid. Parkimiskohti on keskuse juures enam kui 200 autole.

Kokku on ETK Grupil üle Eesti enam kui 350 poodi.

Kaubanduskeskuse ehitas Maru Ehitus, esimeses etapis rajati 4700 ruutmeetrise üldpinnaga hoone