Eile avati Pärnus Eesti Mobiiltelefoni ja mobiiltelefone müüva firma Esmofon ühine teenindusbüroo.

Esmofoni juhatuse esimees Aivar Sirelpuu ütles, et Rüütli tänavas asuvas teenindusbüroos on võimalik sõlmida liitumislepinguid, maksta arveid jm. Teenindusbüroo juures asub müügisalong, kus müüakse telefone ja lisatarvikuid. "Varsti hakkame pakkuma ka hooldus- ja remonditeenust," lisas Sirelpuu. Esmofonil ja Eesti Mobiiltelefonil Pärnus varem teenindusbürood ei olnud.

Avamisnädalal pakub Esmofoni Pärnu teenindusbüroo klientidele soodustust - kuni laupäevani on liitumine Eesti-siseste kõnede paketiga EMT võrgus tasuta.

EMT peadirektor Tõnu Tee ütles, et Pärnu büroo avamise eesmärk on parandada Pärnu ja selle lähiümbruse, aga ka suvepealinna külastajate võimalusi Eesti Mobiiltelefoniga liitumiseks ning klientide teenindamiseks.

Peadirektori hinnangul tõstab pärnakate mobiiliostmise aktiivsust kindlasti teadmine, et juuli õpus laienes NMT 450 ja GSM-i leviala Tõstamaale ning Audrusse. Augustis alustavad maakonnas veel tööd Selja ja Vändra tugijaamad, mis võimaldavad kasutada GSM-sidet Pärnu-Paide-Rakvere maanteel. Aasta lõpuks, kui GSM-leviala peaks laienema Kilingi-Nõmmele, on mobiilsidega kaetud terve Pärnu maakond.

Eesti Mobiiltelefon on erilise tähelepanu alla võtnud Pärnu kesklinna, mis on massiürituste ajal ülekoormatud. Eesti Mobiiltelefoni turundusosakonna juhataja Jüri Kriisemanni sõnul on piirkonna ülekoormatus põhjustatud tugijaamade sidekanalite vähesusest. "Kui peatänavalt suunata liikus kõrvaltänavale, on tõenäoline, et tekivad liiklusummikud," tõi Kriisemann näite. Samamoodi võib juhtuda ka mobiilside kasutajatega, keda ei mahu korraga rohkem helistama, kui on liine. EMT tugijaamad olid viimati ülekoormatud juuli alguses veefestivali Watergate ajal. "Eesti Mobiiltelefon annab endast kõik, et selliseid olukordi edaspidi ei juhtuks. Oleme Pärnu kesklinnas asuvate tugijaamade sidekanalite arvu sel aastal kahekordistanud ja kavatseme neid veelgi suurendada," lisas ta.

Eesti Mobiiltelefoni GSM-võrgu leviala katab praegu 90 protsenti Eesti rahvastikust ja 65 protsenti territooriumist. NMT 450-võrk katab peaaegu kogu Eesti.

ENO-GERRIT LINK