Parts ütles Delfile, et vastavalt valitsuse otsusele viib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valitsusse korralduse eelnõu, mis näeb ette Eesti Energia vähemusaktsiate avaliku pakkumise. Samuti peab oma alternatiivse ettepanekud valitsusele esitama rahandusministeerium.

"Valitsuskabinet saab minult ülevaate Eesti Energia investeeringutest, avaliku pakkumise ettevalmistamise käigust, kapitaliturgude olukorrast Euroopas ja jaepakkumise detailidest. Kinnitan, et aktsiate emissioon enne jaanipäeva on teostatav. Kumma variandiga edasi minna, otsustab valitsus," rääkis Parts.

Seda, kas Reformierakond on näidanud märke, et soovib venitada Eesti Energia börsile viimisega, Parts kommenteerida ei soovinud. "Me ei pea praegu õigeks kommenteerida Reformierakonna arvamust. Kuni valitsuse otsuseni on kõik variandid võimalikud," ütles ta.

"Minu jaoks on kõige olulisem, et nii praegu kui tulevikus oleks tagatud Eesti riigis energeetiline kindlus ja julgeolek ja selleks on oluline viia läbi Eesti Energia investeeringute programm. Väga oluline on ka see, et energeetikasektor looks uusi töökohti, ilma investeeringuteta neid ei tule," märkis minister.