“Ma olen küsinud kaitsepolitsei peadirektori ja peaprokuröri käest, kas mõnda ametnikku kahtlustatakse omakasuga seotud tegevuses, siis vastus on olnud selge ei,” ütles Parts BNSile.

Küsimusele, kas võib selguda, et majandusministeeriumi kantsler Marika Priske ja maanteeameti juht Tamur Tsäkko ei ole midagi valesti teinud, ütles Parts, et ta ei saa kellegi eest midagi öelda. “Ma olen palunud kantslerilt, et kui ta kohtub uurijatega, et ta maksimaalselt avalikustaks, milles on probleem ja millised on seisukohad. Siin pole võimalik tundigi venitada viidates mingitele salapärastele kriminaalmenetluse eesmärkidele,” rääkis Parts.

Küsimusele, kas Parts kõrvaldab Priske ja Tsäkko ametist ütles minister, et kui on vaja, tuleb teha ka personaliotsuseid.

Ministri sõnul on talle teadaolevalt tegemist ehitajate vahelise võitlusega, mis on ühel või teisel moel jõudnud ka õiguskaitseorganitesse. “Kui õiguskaitseorganitega koostöös /…/ saavutame olukorra, mida me oleme viimased aastad üritanud saavutada, et ehitajad ei survesta riiki ja ei tegele mõttetute vaidlustamistega, siis on see väga kasulik,” lisas ta.

Parts avaldas arvamust, et pigem ei ole tegemist mingit pidi poliitilise “asjaga”.

Minister rääkis, et tema soov on, et kõik oleks maksimaalselt avalik ja iga küsimus peab saama vastuse. “Kui keegi on teinud midagi valesti, siis ta peab vastutama selle eest,” märkis minister ja lisas, et ta on igasuguse omakasu suhtes nulltolerantne.

Küsimusele, kas Priske ja Tsäkko viibivad praegu tööpostil, vastas minister, et tema teada on nad praegu kaitsepolitseis. “Vähemalt eile nad ei olnud, võib-olla on nad siis täna, ma ei ole nii detailidega kursis,” lisas minister.

Ajalehtede andmeil kogusid kaitsepolitsei ja prokuratuur teisipäeval avalikuks tulnud teedeehituse hangete kriminaalasja raames võimalikke tõendeid majandusministeeriumi, maanteeameti, Nordeconi ja Lemminkäineni ruumidest.

Kaitsepolitseiameti selgituse kohaselt uuritakse kriminaalasja raames, kas on toimunud konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise ja tegevuste kooskõlastamise katset, teatas Nordecon.