“Meil on energeetika arengukava, meil on suhteliselt mastaapne investeeringute programm erinevatesse valdkondadesse ja see investeerimisprogramm peab leidma mõistliku rahastamise mudeli, milleks oleme moodustanud töörühma,” rääkis Parts Delfile.

“Enne, kui töörühm ei pane lauale oma ettepanekud, on täiesti ennatlik või asjatu rääkida Eesti Energia börsile minekust. Praegu sellest rääkida on liiga vara ja esitada seda kui ainuvõimalikku ideed on rahvale puru silma ajamine,” kinnitas minister ning lisas, et praegu on  kindel vaid energeetika arengukava.

Partsi sõnul on selge, et konkurentsivõimelisse energeetikasse tuleb investeerida. “Energeetika jaoks on oluline Eesti Energia. Eesti Energia investeeringute programmi jaoks tuleb leida rahastamise lahendusi, nii et me aega ei kaotaks. Üks võimalus on alati kapitali kaasata finantsturgudelt,” möönis minister. “Täna öelda, et Eesti Energia börsile viimine on mingi tohutu idee ja lahendus kõikidele asjadele on primitiivne ja ei pruugi olla õige, võib olla ka muid variante.”

Samas nentis Parts, et väga palju aega lahenduste leidmiseks ei ole. “Aja kaotamine võib olla ohtlik. Nüüd on jõudnud  kätte etapp, kus me peame andma reaalsed ja teostatavad vastused, mis viivad Eesti  energeetikat edasi.”