Valitsuskabinet otsustas eile Eesti Energia omakapitali suurendamise. Kabineti otsuse kohaselt laiendatakse aktsiakapitali uute aktsiate märkimisega võttes aluseks rahandusministeeriumi poolt välja töötatud ettepanekud Eesti Energia omakapitali suurendamiseks. IPO-ga ehk aktsiate esmase emissiooni korraldamisega edasi ei mindud. Otsust Eesti Energia kiireks börsile viimiseks ei sündinud.

"See oli positiivne selles osas, et Eesti Energia investeeringute programm saab reaalse katte. Me saame sellega selgelt edasi töötada. Mis puudutab aktsiate avalikku emissiooni, siis sellisel juhul oleks see andnud täiendava võimaluse rahvusvahelist kapitali Eestisse rohkem juurde tuua," ütles Parts Delfile.

Parts lisas, et päris kõrvale seda varianti siiski ei lükatud, lihtsalt 2010. aasta jooksul selle ära tegemine jäi poliitilise konsensuse puudumise taha. Tema arvates oleks võinud Eesti Energia börsile viimisega kindlasti edasi minna. "Ta oleks olnud teostatav, aga ma arvan ka, et see otsus on vähemalt samm edasi, mis me eile saavutasime."

"Meie plaan oli tõsta aktsiakapitali rahvusvahelistelt turgudelt kuni 450 miljonit eurot, millest osa tahtsime pakkuda investeerimiseks Eesti inimestele," ütles minister ja lisas, et pole teada, kui palju oleks Eesti inimesed ettevõttesse oma sääste paigutanud ja kui palju oleks vaja olnud täiendavat rahvusvahelist kapitali. "Aga kahtlemata majandust edasiviiva ja elavdava sammuna oleks see olnud lugu hoopis teisest poliitikast, võrreldes sellega, et me püüame maksumaksja rahaga neid investeeringuid ellu viia," rääkis Parts.

Kas Eesti jääb nüüd olulisest kapitali sissevoolust ilma? "Kindlasti nii võib ka öelda mingil kujul."