Peatne majandus- ja taristuminister Urve Palo teatas nimelt eile, et peaksime olema valmis Estonian Airi pankrotti minekuks kui Euroopa Komisjon siiski riigiabi luba ei anna.

Parts kinnitas Ärilehele, et esiteks peaksid reisijad teadma, et Estonian Air on praegu tegevuskasumis ja stabiilses seisus. "Mis puudutab riigiabi küsimust, siis see on uue ministri ülesanne läbirääkimisi jätkata. Kui neil ei ole huvi Estonian Airiga jätkata, siis see on poliitiline otsus ja see on Eestile kahjulik otsus," rääkis Parts. "Seega ma loodan, et Urve Palo väljaöeldu oli tööõnnetus."

"Tuletan meelde, et Estonian Airi võimalikule pankrotile juhtis tähelepanu hiljuti ka Reformierakonna juhatus, mis oli pehmelt öeldes kummaline avaldus. Uus valitsusliit peaks olema sellistes avaldustes vastutustundllikum ja mõtlema eelkõige riigi huvidele."

Partsi sõnul on riigiabi uurimise küsimuses väga olulised just läbirääkimised Euroopa Komisjoniga ning nii ettevõte kui riik peavad olema aktiivsed ja otsima koos komisjoniga mõistlikke lahendusi ja põhjendama Eesti vajadust oma lennuettevõttele.

"Sellised väljaütlemised mõjutavad kindlasti Euroopa Komisjoni otsuseid. Mõelge kui näiteks mõni uus pangajuht tuleks ja ütleks, et kuue kuu pärast võib pangal olla suuri raskusi. Näidake mulle inimest, kes seal pangas raha hoiustaks? Lennunduses on samamoodi - ükski reisija ei taha osta piletit, kui öeldakse, et ta poole aasta pärast sinna lennata ei saa."

Veebruaris teatas Reformierakond, et juhatuse koosolekul "arutati Juhan Partsi küsimust".

"Arutati praeguse koalitsiooni aktuaalseid muresid, ennekõike Juhan Partsi tegemata jätmisi - näiteks Estonian Airi ähvardavat pankrotti ja pikaajalist juhtimiskriisi EASis," kommenteeris Reformierakonna peasekretär Martin Kukk toona.