"Ma ei näe mingit alternatiivi avaliku konkursi läbiviimisele, see on vajalik nii parima inimese leidmiseks, talle tööks vajaliku usaldusmandaadi andmiseks kui ka ausa ja avatud õhkkonna loomiseks," kirjutab Parts kirjas EAS-i nõukogule.

"On tähtis leida EAS-ile võimekas juht ja selleks tuleb anda võimalus avalikuks kandideerimiseks ning viia läbi selge valikuprotsess," kirjutas minister. "EAS on suur ja väga erinevate tegevustega organisatsioon, mille juhtimiseks on vaja meeskonda. Pean õigeks, et valitud juhile antakse võimalus teha ettepanekud oma meeskonna moodustamiseks," lisas ta.

Neljapäeval toimub EAS-i nõukogu koosolek, mille päevakorras on EAS-ile uue juhi leidmine. Nõukogu võib kaaluda selleks erinevaid variante, avaliku konkursi korraldamisest suunatud läbirääkimisteni.

EAS-i nõukogu otsustas möödunud nädalal, et praegune juhatuse liige Taavi Laur jätkab ametis kuni uue liikme määramiseni, kuid mitte hiljem kui maikuuni. Täpsemalt otsustas nõukogu arutleda uue juhi valimist käesoleval neljapäeval.

EAS-i juhatuse liikmete vahetus on leidnud meedias laialdast vastukaja, mis puhkes jaanuari alguses seoses sihtasutuse senise juhatuse liikme Taavi Lauri sooviga ennast juhatusest taandada.