Parts räägib, et tema käis riigikogu Tallinna Sadama tegevust uuriva komisjonis küsimustele vastamas ja oleks seetõttu tahtnud, et komisjon oleks küsinud ka Seli käest, miks tema korruptiivsed lemmikud Ain Kaljurand ja Allan Kiil said nii kaua tegutseda. "Aga sellist asja ju Selilt ei päritud," on Parts nördinud.

Partsi sõnul on Seli väited, et 50 miljonit eurot maksnud jäälõhkuja Botnica ost oli Partsi ainuotsus, kusjuures täiesti arusaamatu otsus, jama.

"Tallinna Sadam oli 2003.–2004. aastast otsinud jäälõhkumisvõimekust. Kümme aastat ei oldud selle leidmisega hakkama saadud, aga minu ministriks oleku vältel saadi. Tõepolest, äriseadustikust lähtuvalt pidi nõukogu küsima üldkoosoleku ehk majandusministri tingimuslikku nõusolekut. Andsin selle nõusoleku kahel tingimusel. Esiteks, Tallinna Sadam pidi võitma Veeteede Ameti korraldatud jäämurdmise hanke ja teiseks pidi Botnica näitama Tallinna Sadamas 8,1-protsendilist tootlust. Need kaks tingimust said täidetud," meenutab Parts.

Parts rõhutab, et Tallinna Sadama kauaaegse nõukogu esimehena oli Neinar Seli nii kõva mees, et tundis sadamaasju peensusteni. Seetõttu kahtlustabki Parts, et Seli luiskab. "Botnica tehingu valmistas ette ikkagi sadama juhatus ja kinnitas sadama nõukogu eesotsas Neinar Seliga," kordab endine majandusminister.