Ministrid leidsid ühiselt, et Euroopa Liidu energeetika arenguks on oluline leida tee, mis oleks solidaarne kõigile, kuid samas arvestaks liikmesriikide eripäradega, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja.

Järgmisel kuuel kuul on Prantsusmaa Euroopa Liidu eesistujamaa. Borloo sõnul peab Prantsusmaa oluliseks välja selgitada, kuidas sobitada kahte olulist mõistet: ELi solidaarsust ja energiajulgeolekut olukorras, kus osadel liikmesriikidel, sealhulgas ka Eestil, on oma eripärad.

„Võtmesõnaks on energiajulgeolek kõigile,” ütles Prantsusmaa minister. “Energiasektor peab läbi tegema muutusi, aga seda nii, et energia hind oleks ettevõtjatele ja kodanikele taskukohane. Eesti jaoks on energiajulgeolek eriti oluline teema, kuna see tähendab otseselt energiavarustuse tagamist kõigile.”

Samuti vahetasid ministrid kohtumisel mõtteid ELi kliimapaketi üle, mille eesmärgiks on vähendada energiatootmisega ja -kasutamisega kaasnevat saastet ja tõsta energiatõhusust.

Juhan Parts ütles, et kohtumise eesmärgiks oli anda eesistujamaale informatsiooni Eesti olukorra ja huvide kohta.

„Usun, et meie eripärad leiavad mõistmist,“ ütles Parts. „Järgmisel nädalal kohtuvad Euroopa Liidu energeetikaministrid Pariisis, kus astume loodetavasti järgmise sammu lähemale sellele, et ambitsioonikas kliimapakett saaks aasta lõpuks vastu võetud.”