"See on ju üsna selge. Kuid ma ei anna Soomele nõu eurost loobuda, ma ei mõtle seda," ütles Krugman ajalehele Helsingin Sanomat eile Kopenhaagenis, kus ta esines investeerimisfondi Skagen Fondene seminaril. Euroalast lahkuda Krugmani sõnul ei tasu, sest kui juba kusagil ollakse, on sealt lahkuda raske.

Ta rääkis, et mõistab Soome liitumist euroga poliitilistel ja ajaloolistel põhjustel, kuid majanduslikult ei olnud see tema sõnul mõistlik. Krugman viitas Rootsile, kes on finantskriisist vähemalt seniajani hästi välja tulnud, muu hulgas paindliku valuuta toel.

Tema sõnul on "veidi müstiline", miks Soomel läheb nii kehvasti. Krugmani arvates on Soome nii väike majandus, et Nokia probleemid annavad end tunda kogu riigis ning valitsuse range majanduspoliitika on languskonjunktuurile kaasa aidanud. "See võib olla ka üksnes halb õnn," ütles ta.

Euroala probleemid põimuvad Krugmani arvates ka Saksamaa ümber. Tema sõnul oleks hõlpsam tõsta palku Saksamaal kui alandada neid Hispaanias. Riikide vaheline suhteline palkade erinevus peaks kasvama, kuid palku alandades on see eriti raske. Krugmani meelest võik Saksamaa juba painduda ja vähemalt aru saada, kui suuri ohvreid Vahemere kriisiriigid on teinud.