"On tuntud tõde, et tugeva ja jõuka ühiskonna selgroog on ettevõtliku meelega inimesed. Ettevõtlikkus loob uusi võimalusi, uusi töökohti ja ühendab inimesi. Ettevõtlikud inimesed ei karda võtta vastutust. Mida enam on meil au sees ettevõtlikkus, seda rohkem on siin ruumi avatusele ja kodanikujulgusele, seda vähem on kohta korruptsioonile.

Usun, et pea kõik teist on kogenud, kui raske on alustamine, aga kui premeeriv on edu. Ühiskonna, eriti noorte, ettevõtlikkus kasvab läbi eeskuju. Statistikat vaadates oleme teinud tublit tööd: kui Euroopas ei ole keskeltläbi 45% noortest mõelnud oma äri alustamisele, siis Eestis on see näitaja vaid 37%. Oleme selle numbriga Euroopa parimate hulgas, aga suudame kindlasti paremini. Ma tänan teid kõiki, kes ei pidanud paljuks oktoobrikuise ettevõtlusnädala raames võtta aega, et jagada oma kogemusi enam kui 3000-le kooliõpilasele. Kindlasti leiab nii mõnigi neist tänu teile julgust proovida ellu viia oma vaikselt idanenud ideed. Usun, et paljusid noori motiveerib tulevikus proovima kätt ka Eesti juurtega Transferwise’i võit samal konkursil Suurbritannias.

Head ettevõtjad, tänan teid ka selle eest, et olete tähelepanu juhtinud olulistele, tihti ühiskonnas vastuolulisi tundeid tekitavatele probleemidele. Hea on näha, kui meie ettevõtjad ja tippjuhid hoiavad selga sirgena ja annavad oma tegudega eeskuju ka pealtnäha ärikaugemates teemades nagu sallivus ja ühiskondlik vastutus.

Ka Eesti ajakirjandus on näidanud suurt vastutustundlikkust, kutsudes ühiskonda üles sallivusele nende suhtes, kes erinevad meist päritolu ja uskumuste poolest. Sallivust vajame me aga ka oma ettevõtlike inimeste suhtes. Kindlasti ei ole Eesti ühiskonna huvides see, et klikke korjava
majandusjakirjaniku toel saab sõna „ettevõtja“ samasuguse teenimatult negatiivse varjundi nagu omal ajal sai sõna „ärimees“. Tänastest pealkirjadest sõltub see, kas särava ideega koolinoor on tuleviku
ettevõtja või langeb ta liisk mugavamate valikute kasuks.

Väikese rahvaarvuga riigis nagu Eesti on kõrges hinnas iga ettevõtja ja teie panuse olulisus vaid kasvab ajas. Omalt poolt saan lubada, et minu juhitava valitsuse jaoks on ja jääb ettevõtjasõbralik Eesti prioriteediks. Hoidkem avatud meelt ja koostöötahet selle saavutamiseks."
!