"Tõsisem oleks probleem siis, kui toormete hinnad dollaris oleks paigal või tõuseks – õnneks on toormehindade tõusu supertsükkel praeguse seisuga ilmselt läbi ning seega ei tee ka toormete hinnatõus läbi dollari tõusu haiget," selgitas Koppel Ärilehele.

Euro langemine parandab aga Koppeli hinnangul euroala konkurentsivõimet laiemalt.

"Tavainimese tasandile tulles, siis kunagi oli aeg, kus vaatamata käibemaksule, tollimaksule ning saatekulule olid mitmed kaubad USA internetikaubamajadest tellides ikkagi odavamad kui Euroopas. Kalli dollari maailmas on selliseid diile juba äärmiselt raske leida," lisas ta.

"Siin jääb loota, et EL ja USA ikkagi sõlmivad mingil hetkel vabakaubanduslepingu ning tarbija jaoks muutub USAst tellitav seetõttu selgelt soodsamaks," märkis Koppel.

Euro odavnes täna hommikul dollari suhtes 1,2 protsenti 1,1864 dollari tasemele. See on madalaim tase alates 2006. aasta märtsist.

Euro oli juba reedel kukkunud 0,8 protsenti nelja ja poole aasta madalaimale tasemele pärast Euroopa Keskpanga president Mario Draghi hoitust.

Draghi tõdes, et risk, et keskpank ei suuda hinnastabiilsuse tagamise eesmärki täita, on kõrgem kui veel pool aastat tagasi.