Tema sõnutsi ei ole Euroopas millegi üle rõõmustada. „ Kriis Euroopas ei ole läbi, tööpuudus ei vähene ning probleemid on strukturaalsed. Kuigi näitajates on mõningast korrigeerumist, siis ei ole see jätkusuutlik paranemine ,“ lausus ta, lisades, et asjad peavad olema väga halvad, kui suurimad rõõmustamised on tõdemused, et majandus enam ei langegi.

Probleemsete riikide ostujuhtide indeksid on tõusnud, kuid selle üle rõõmustades unustatakse Koppeli sõnutsi , kuhu need riigid on varem kukkunud. „Kui me räägime, et mõned riigid on võlakirjaturule naasnud, siis ei tohiks ära unustada põhjusi: nad ei naaseks, kui poleks Euroopa keskpanga tuge ning nõudlus nende võlakirjade järele peegeldab euroala deflatsioonisurvet,“ lausus Koppel

Eesti jaoks on oluline, kuidas läheb meie peamistel ekspordipartneritel. Soome on üks nendest riikidest.“ Soomlastel on halb seis, nende probleemid on strukturaalsed ning riigi poliitikutel on sama murelikud näod ees nagu 90ndate lama ajal,“ ütles ta.

Paljudele analüütikutele tuli Eesti esimese kvartali 1,9-protsendiline majanduslangus ebameeldiva üllatusena. „Kui analüütikud vaataksid rohkem Soome televisiooni, oskaksid nad ka paremini Eesti majandust prognoosida,“ lausus Koppel.