„Selline olukord, kus iga kord, kui mingisugune probleem tekib, tuleb keskpank ja päästab kõik välja, ei ole majandusele loogiliselt omane," ütles Koppel Vikerraadio saatele "Uudis+" antud intervjuus. Tema sõnul tekitab loomulike puhastumisprotsesside ja pankrottide kunstlik vältimine riskidest vale arusaama.

„Päris niimoodi majandus toimida ei saa, puhastumisprotsesse on vaja. Pankrotte on ka kohati vaja, sest pankroti käigus liiguvad tootlikud varad neile, kes oskavad neid kasutada ära nende käest, kes neid kasutada ei oska," selgitas Koppel.

Ta hoiatas, et Jaapanis on pankade ja ettevõtete kunstlikult elus hoidmine toonud kaasa zombiettevõtete ja -pankade tekke, kes pole suutnud korduvatest rahasüstidest hoolimata kasumlikuks muutuda.

Kopli arvates võiksid keskpangad intressimäärasid määrata kontratsükliliselt, leevendamaks liialt järske tõuse ja langusi, kuid praegu nad nii ei käitu. „Kui on head ajad, siis kulutatakse palju, kui on halvad ajad, siis kulutatakse sellepärast, et on halvad ajad ja peab ju kulutama," ütles Kopli. Nii ei suuda keskpangad majandusmulle ja -langusi ära hoida.