Olukorras, kus kasumid pidevalt kasvavad, on justkui lootust positiivsematele suundumustele aktsiaturul, kuid kuna sel aastal on aktsiate hinnad juba suuresti tõusnud, me pigem ei panusta edasisele kasvule ja otsustasime vähendada oma portfellide riskitaset ja minna üle neutraalsele allokatsioonile (mudelportfellis riskantsete varade osakaal on vähem kui 50%).

„Praegu on huvitav olukord, kus aktsiad ja võlakirjad on hoopis kallimad kui kolm kuud tagasi ja majanduslik heitlikkus on mõnevõrra rahunenud. Tulevikku vaadates aga tundub, et oodata on veelgi suuremat volatiilsust,“ ütles Fredrik Öberg, SEB Rootsi privaatpanganduse vanem investeerimisjuht.

„Kui esialgu arvati, et USA ja Hiina kaubandussõda on ajutine nähtus, siis hetkel näib, et parimal juhul saab lahendustest hakata rääkima alles sügisel – või veelgi hiljem,“ kommenteeris olukorda SEB Eesti privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel. „Paraku on kaubandussõda võrreldav mootorisse õli asemel saepuru valamisega. Selge on see, et mootor (maailma majandus) sellest paremini tööle ei hakka. Kuigi leppimine on lõppkokkuvõttes mõlemale tülitsevale osapoolele kasulik, on portfellides riskide vähendamine õigustatud, sest kogu võimaliku kaasneva volatiilsuse kaasa tegemine pole just mõistlik,“ lisas Koppel.