Peetri alevikus avatakse Selver tänavu novembris ning samaks ajaks valmib seal ka Neste tankla.

„Asukoht on ühtaegu hea nii jaekaubanduseks kui kütusemüügiks. Kiiresti kasvavas ja arenevas Peetri asumis on Selver esimene suur toidupood ning loodame, et avatavast kauplusest saab piirkonna keskus," ütles Selveri keti juht Andres Heinver, märkides, et Tallinnast Tartu suunal liiguvad iga päev tuhanded autojuhid, kellele jäävad nii kauplus kui tankla mugavalt paremat kätt.

Lisaks kaubanduskeskusele ja tanklale on Heinveri sõnul seal ruumi veel teistelegi kaubandus- ja büroopindadele, mida toetab sügiseks valmiv taristu. Vastavalt detailplaneeringule on Peetri Selveri ümber asuvatele kruntidele võimalik rajada kaks automüügi salongi, kaubandushoone ning büroohoone.

Hiiumaa esimene Neste tankla on plaanis avada 2014. aasta maikuus. Kinnitatud detailplaneering võimaldab lisaks tankla rajamisele laiendada seal ka kaupluse parklat ning välja ehitada bussipeatus ning autopesula.

„Oleme Hiiumaa pealinna saabumise väravaks ning teeme jõupingutusi, et meie kooslus saaks mitmekesine nii hiidlasele kui turistile. On ju mugav, kui kõik saab kätte ühest kohast,“ ütles Heinver.

Selveri ketti kuulub hetkel 40 kauplust. Tänavu avatakse veel kauplused Viljandis, Peetri alevikus ning Tallinnas Balti jaamas.

Selveri kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Selver annab tööd 2300 inimesele. 2012. aasta müügitulu oli 329,9 miljonit eurot ning kliendid tegid aasta jooksul 32,7 miljonit ostu.