Põlvamaal Lüübnitsas elav Anatoli Burlakov on sibulat ja küüslauku kasvatanud nii kaua, kui ta ennast mäletab. Nüüd on aga mehe sõnul ajad sellised, et juba väga ammu alanud Peipsi-äärne sibulakasvatus hakkab hääbuma, kirjutavad ERR Uudised.

Burlakovi sõnul on sellel mitu põhjust: esiteks ei taha noored enam sellise vaevarikka ja palju tööd nõudva alaga tegeleda, vanurid aga enam ei jõua ning igipõliseid sibulakasvatajaid pole enam kuigi palju alles jäänud, teiseks on suured probleemid saagi realiseerimisel.

Burlakov lisas, et millegipärast ei taha kokkuostjad Peipsi-äärset ökoloogiliselt puhast ja suurepäraste maitseomadustega sibulat võtta. Ka on pakutav hind, ligi 2,5 krooni kilost, liiga väike, et sibulakasvatus end kuidagimoodi ära tasuks. Muid elatusallikaid aga Peipsi ääres pole, kuna alati on seal tegeletud peamiselt sibulakasvatusega ja kalapüügiga.