„Minu geiks olemine ei ole nendel valimistel teemaks, küll aga asjaolu, et olen roheline. Inimesed peavad võtma kaks astet korraga ning võtma mind vastu kui homoseksuaalset Roheliste erakonna kandidaati. Ühel kohtumisel valijatgega tuli minu juurde noormees, kes vaatas mulle sügavalt silma ning ütles tõsimeeli, et „ma just avastasin, et sa oled roheline“. Kuid soomlased on nõus neid astmeid astuma ning ma olen hetkel Sauli Niinistö järel küsitluste kohaselt teisel kohal,“ sõnas Haavisto.

Haavisto oli esimene Euroopa rohelisest minister 90ndate lõpul, tegeles ÜRO saadikuna Kosovos, Somaalias ja Afganistanis ning omab teise vooru pääsedes väga suurt šanssi saada Soome järjekordseks presidendiks. Ise kirjeldab Haavisto oma võimalust sellega, et kuna Niinistöl on hetkel umbes 45 protsenti poolehoidjaid valijate hulgas, siis enne teist vooru vabaneb aga ülejäänud 55 protsenti.

„Nemad ei ole veel ju otsustanud, keda selles täiesti uues situatsioonis valida. Mul on väga tugev valijaskond kogu riigis ning ma tahan muuta viimaste parlamendivalimistega tekkinud müüti Soomest. Tahan anda mõista kõikidele, et me oleme rahvusvaheline riik, arengu ja Euroopa Liidu, eurotsooni poolt,“ sõnas Haavisto.

Roheliste kandidaat Haavisto ütles eurotsooni praeguse seisu kohta, et Soome ei tohiks kindlasti eurotsoonist lahkuda. „Kui tsoon laguneb või Soome lahkub sellest, siis peab selleks olema kindel põhjus. Kindlasti ei tohiks me seda teha nii nagu Timo Soini ja Paavo Väyrynen soovivad,“ sõnas Haavisto.

Haavisto lisas veel, et tema ajab Euroopas taga keskpanga tugevust et kaoks ära seisukord, kus Euroopa peab läbi IMFi iseenda raha majandama. „Ma tahan võrdsemat Euroopat igas asendis. Ma tahan kaotada Euroopa maksuparadiisid nagu Luksemburg,“ mainis Haavisto.