58-aastasel, 4.veebruaril pensionile siirdunud Ballmeril on 333,2 miljonit Microsofti aktsiat. Seda on 3,1 miljoni võrra rohkem kui Bill Gatesil, kirjutab Briti majandusleht Financial Times.

Ballmer on ettevõtte 1986. aasta avalikust aktsiaemissoonist (IPO) alates aktsiatega teeninud 3,4 miljardit dollarit ning tema vara netoväärtus on Bloombergi Miljardäride Indeksi andmetel 18,8 miljardit dollarit.

„See ei ole iseenesest suursündmus, aga sümboolne ning kõneleb selgelt sellest, mis on Microsoftis viimase 10 aasta jooksul juhtunud,“ lausus New Yorgi analüüsifirma FBR Capital Marketsi analüütik Daniel Ives Ballmeri suurimaks eraisikust aktsionäriks tõusmist kommenteerides.

Ballmer liitus Microsoftiga 1980. aastal, kui Gates veenis teda Stanfordi Ülikooli ärikooli pooleli jätma ja mehest sai toona ettevõtte 30. töötaja. Gatesilt võttis Ballmer juhatuse esimehe ohjad 2000. aastal.

Muutust omanikeringis ei soostunud kommenteerima ei Bill Gatesi ega Microsofti pressiesindajad.

Ballmeri juhtimisel Microsofti käive kolmekordistus, kuigi tarkvaragigandil tuli mobiiltelefonide, tahvelarvutite ja Interneti otsingumootorite vallas rinda pista Apple’i ja Google’iga.

„Kahetsen ainult seda, et me ei ühendanud riistvara ja tarkvara piisavalt kiiresti,“ tunnistas Ballmer Oxfordi ülikoolis märtsi alguses tudengitele esinedes.