„Usaldasime härra Madoffi ja andsime tema kätte kogu meie varanduse. Nüüd on kõik meie viie aastakümne säästud kadunud,“ rääkis Goldstein USA Esindajatekogu rahanduskomisjonile. Goldstein kaotas 4,2 miljonit dollarit (48 miljonit krooni). Madoffi püramiidskeemi ohvriks langes umbes 8000 inimest, petise enda väitel võib kogukahju ulatuda 50 miljardi dollarini. Pettuse tagajärjel on oma tegevuse lõpetanud rida heategevusasutusi. Madoffi fondi oma ja klientide raha paigutanud Prantsuse päritolu pankur René-Thierry Magon de la Villehuchet tappis end.
„Me ei hakanud Madoff Securitiesi klientideks kiire kasumi lootuses. Vastupidi, meie eesmärgiks oli maandada riske,“ rääkis pisarates Goldstein komisjonile.
USA aktsiaturu regulaator SEC ja muud ametivõimud uurisid Madoffi tegevust viimase 16 aasta jooksul koguni kaheksa korda. Juurdluste käigus midagi kahtlustäratavat välja ei tulnud. Samas hoiatati ametivõime korduvalt, et Madoffi fondile omast ülistabiilset tootlust ei ole võimalik pettuseta saavutada, ja Wall Streeti suuremad ettevõtted keeldusid Madoffiga äri tegemast.