Ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et AS-i Pere ärikasum vähenes samas ligi 30 protsenti 14,6 miljoni kroonini. Põhivara soetas ettevõte 94 miljoni krooni väärtuses. Kontserni puhaskasum kasvas möödunud aastal 9,6 miljoni kroonini võrreldes aasta varasema 7,7 miljoni krooniga, vahendas BNS.

Müügitulust 413,4 miljonit krooni teenis ettevõtte Eestis, 133,3 miljonit Leedus, Soomes 44,8 ning Lätis 46,4 miljonit krooni.

Ettevõtte märgib oma aruandes, et kuigi Eesti majandus näitas mullu esimesi taastumise märke, jäi situatsioon kontserni jaoks keeruliseks. Tarbijausaldus ettevõtte hinnangul ei taastunud ja see ei võimaldanud ka suurendada kontserni käivet. Ühtlasi mõjutas tulemust see, et aasta teisel poolel alanud toorainete hinnatõusu ei olnud võimalik kompenseerida toodangu hinnatõusuga.

2010. aasta olulisemateks projektideks peab kontsern Werol Tehased AS-i pressimisüksuse laiendamist ja pagaritoodete koondamist Tartusse. Pressimisüksuse laiendamine suurendas Werol Tehased AS-i pressimisvõimsust ligi kaks korda kuni 145 000 tonnini aastas.

Pagaritööstuse ümberkorralduse käigus soetas ja paigaldas kontsern Tartus uue vormileivaliini, mis alustas tootmist selle aasta jaanuaris. 2011. aasta suurimaks planeeritavaks investeeringuks on ettevõttel küpsetuspulbrite tootmiseks puisteainete etteandmissüsteemi moderniseerimine.

Kontsern oma nelja tegutsemisaasta jooksul dividende maksnud ei ole ning arvestades majandussituatsiooni ning investeerimisplaane ei ole kavandatud dividendide maksmist veel paari lähima aasta jooksul.

Kontserni palgakulu kokku oli mullu 64,6 miljonit krooni, juhatuse liikmete tasu koos sotsiaalmaksuga oli 798 000 krooni. Nõukogu esimehele ja liikmetele tasu ei makstud.

Kontserni kuuluvad tootmisettevõtted Leivaeksport OÜ, Lihameister AS, Pere Leib Tootmine AS ning selle kaudu Werol Tehased AS. Ühtlasi kuuluvad kontserni ka toitlustusettevõtted Pere Restoranid AS ning Püssirohukelder OÜ.

AS Pere omanikud on võrdsete osalustega OÜ Elikante ja OÜ Frominer. Kontserni põhitegevuseks on toiduainete tootmine ning jae- ja hulgimüük.