Koosolek toimub esmaspäeval halduri büroos, päevakorras on pankrotimenetluse lõpetamine ja usaldusisiku nimetamine.

Indrek Pertelsoni pankrotihaldur Urmas Tross ütles BNS-ile, et pankrotiseadus näeb ette, et juhul kui kohus algatab kohustustest vabastamise menetluse, siis peavad võlausaldajad üldkoosolekul määrama usaldusisiku.

Trossi sõnul on tema kandidaat usaldusisikuks võlanõustaja Kaidi Silver-Schöbe.

Pärast usaldusisiku määramist on Trossi sõnul võimalik pankrotimenetluses esitada lõpparuanne. Kui kohus selle kinnitab, siis võib kohus ühtlasi algatada kohustustest vabastamise menetluse, selgitas Tross. Menetluse alustamiseks peab võlgnikul olema sissetulek, millest saab osa võlausaldajate kasuks kinni pidada.

"Siiani on probleem olnud, et sissetulekut pole kuskil näha," ütles Tross. "Aga kõik eeldused tuleb luua, lõpliku otsuse teeb kohus."

Kohustustest vabastamise menetlus võib kesta maksimaalselt viis aastat, kuid võlgnik võib taotleda selle lõpetamist kolme aasta möödumisel, kui on toimunud järjepidevad laekumised. "Kohustustest vabastamise menetlus on parem lahendus kui võlgade ümberkujundamise menetlus, mis eriti ei tööta," kommenteeris Tross.

Pertelsoni pankrotimenetluses on Trossi sõnul jaotusettepanek kinnitatud ja selles määratud summad välja makstud.

Varasema info järgi esitati Pertelsoni vastu kokku 19 nõuet. Kaitstud nõuete kogusumma oli 633 020 eurot. Jaotusettepanek rahuldas osaliselt vaid Nordea Panga nõude, mille kasuks oli seatud 5,9 miljoni kroonine hüpoteek Pertelsoni kinnistule.

Eelmise aasta lõpus müüs haldur nelja miljoni krooniga Pertelsonile kuulunud kahepereelamu kinnistu Tallinnas Haaberstis.