Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar rääkis, et tööjõupuudus oli vältimatu ning et seda võis ette näha. Ta ütles, et viimase uuringu järgi on Eesti Euroopa riikide konkurentsivõime edetabelis kvalifitseeritud tööjõu kättesaadavuselt viimasel kohal, vahendab ERR-i uudisteportaal intervjuud "Terevisioonile".

"Me elame ikkagi majanduslikus formatsioonis, mille nimi on turumajandus, ja paljuski seesama turumajandus paneb asjad paika. Selle palga eest, mida ettevõtjad saavad täna maksta nendes sektorites, inimesed ei taha tööle minna," rääkis tööandjate keskliidu juht.

"Me tulime kriisist välja selle teadmisega, et me peame hakkama tegema midagi teistmoodi. Et majandus peab toimima teistes sektorites - seal, kus tõesti on võimalik palka maksta, on võimalik kasumit teenida. Praegusel hetkel mulle tundub, et see muutus on tegelikult tegemata ja seetõttu on piisavalt neid ettevõtjaid, kes tahavad toota samamoodi, nagu nad tegid 1994. aastal," rääkis Peterson ning lisas, et on nõus majandusminister Juhan Partsiga, kes on rääkinud, et pigem tuleb odaval tööjõul baseeruvad ettevõtted kolida kuhugi mujale ja leida oma inimestele tasuvat tööd.

Kas Eesti päästab sissetoodud odav tööjõud ja mis saab palgalõhest, loe pikemat ERR-i portaalist.