Pevkur kinnitas Kuku raadiole, et kui jaanuaris tuli uusi registeerituid töötuid arvele kuskil 11 000 või natuke rohkemgi, siis samal ajal läks registrist välja kuskil 8000 inimest ehk see reaalne vahe on 3000 inimese kandis.

Pevkur märkis, et nendest 8000-ndest umbes pooled said ka kindlasti töökohad ja andsid sellest töötukassale teada. Ülejäänud poole osas aga täpsed andmed puuduvad. Pevkuri sõnul näitab see seda, et jaanuaris toimus kuskil 5000 kuni 6000 töövahetust või töökohaleidmist ning need numbrid näitavad ainult seda, mis on riigi abil tehtud uued töökohad. Sellele lisanduvad ettevõtjate endi poolt loodud töökohad.

Riigikogus oli täna tööpuuduse arutelu, kus reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles, et sel aastal võib riigi abiga rakendust leida 15 000 kuni 20 000 inimest. Pevkur kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et kui me liidame kokku palgatoetuse, tööpraktika ja ettevõtluse alustamise toetuse läbi loodud töökohad, siis nende kolme meetme peale on eilse seisuga 1500 inimest saanud endale rakenduse.

Pevkur märkis, et kui neile liita juurde ka teised abimeetmed, nagu avatud taotlusvoorud, tööharjutus, avalik töö ja teiste organisatsioonide pakutavad võimalused, siis võib eeldada, et seniste arengute jätkudes leiab ainuüksi riigi abil tänavu rakendust  kuni 20 000 inimest.