Juunis otsustas Los Angelese kohus, et sigaretitootja Philip Morris peab maksma Richard Boekenile enam kui 3 miljardit dollarit kahju eest, mis suitsetamine mehele on tekitanud. Kuid Boeken ja ettevõte leppisid eile kokku 100 miljoni dollari suuruses kahjutasus.

9. augustil otsustas Los Angelese maakonna ülemkohtunik Charles W. McCoy, et Philip Morris ei saa uut kohtuistungit, kuid kolmemiljardilist kahjutasu vähendatakse 100 miljonile. Samuti otsustas kohtunik, et kui Boeken ei võta seda summat vastu, sel juhul vaid antakse Philip Morrisele õigus uuele kohtuistungile.

Lisaks 100 miljonile saab 57aastane Boeken, kel on aju- ja kopsuvähk, 5,5 miljonit dollarit kohtukulude katteks.

Kohtuistungi käigus teatas Boeken, et suitsetas viimased 40 aastat kaks pakki Marlborot päevas. Vandemeeste kohus leidis seepeale, et Philip Morris on süüdi pettuses, hooletuses ja defektse toote valmistamises.

Boekeri - aktsia- ja naftamaakleri - advokaadid väitsid, et mees alustas Marlboro suitsetamist 13aastaselt ning ei taibanud tervisekahjustustest hoiatavaid silte vaadata enne 1990ndate keskpaika. Nende väide oli, et Boeken on kümnenditepikkuse tubakafirmade suitsetamist reklaamiva kampaania ohver ning Philip Morris on varjanud suitsetamise tõsiseid ohte.