Neljapäeval otsis konkurentsiametilt abi Prisma Peremarket, keda tegevdirektor Janne Lihavaineni kinnitusel on viimastel päevadel asunud survestama nii konkurendid kui ka tarnijad, sest Prisma müüb piima endiselt hinnaga 7.90 liiter, enamikus teistes poodides on hind aga 9.90: "Meile on antud mõista, et juhul, kui me hindu ei tõsta, võidakse piima tarnimine meile lõpetada või visatakse meie tarnija välja teistest suurkettidest," ütles Lihavainen Õhtulehele.

Kas üldse ja mida konkurentsiamet sel puhul ette võttis, jääb saladuseks: "Ma ütlen, et ma ei saa kommenteerida menetlusi, mis on pooleli või mida pole võib-olla üldse algatatud — ütleks niimoodi, et täna me uurime seda turgu ja turul toimuvat. Kuna see turg on hästi suur ja lai ja osapooli palju, siis ma lihtsalt ei saa täna täpselt öelda: keda, mida, kuidas – see tuleb meil veel kõik läbi analüüsida," selgitas konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.

Kas võib vähemasti tõmmata paralleeli leiva kallinemise juhtumiga, kui alustati kriminaaluurimist seoses kartellikahtlusega? "Kõik juhtumid on individuaalsed, absoluutselt," lisas Ots.