Ühinenud Meiereid maksab piimakilo eest 1,25 krooni

Alates 4. novembrist maksab AS Ühinenud Meiereid kõrgema sordi piima kilo eest senise 1,7 krooni asemel 1,25 krooni. “Ühinenud Meiereid on sunnitud hinda korrigeerima, et olla Eesti piimatoodetega idaturgudel konkurentsivõimeline ning alustada idaturul taas müüki,” rääkis AS Ühinenud Meiereid avalikkussuhete juht Ene Nobel.

Piimakilo hind oli alles 1. juunil 2,5 krooni ja selle aasta keskmine piima ostuhind on Ühinenud Meiereides 2,6 krooni kilo eest.

Uue hinnaga loodab ettevõte peatada müügiturgudel valitseva kriisiolukorra tõttu tekkinud kahjumi suurenemise ning alustada taas ekspordiga Venemaale. “Paraku on sealsel turul keeruline müüa, sest Lätist ja Leedust tuleb palju odavat toodangut, mille põhjuseks on sealsed riiklikud eksporditoetused,” ütles Nobel.

AS Ühinenud Meiereid varumisdirektori Helmo Hainsoo sõnul on uus varumishind selle tõestuseks, et praegu on raske nii töötlejal kui ka tootjal. “Kui lõpetab üks, lõpetab ka teine, kui läheb hästi, siis mõlemal. Sellist varianti, et ühed elaksid väga hästi, teised aga mitte, pole olemas,” rääkis varumisdirektor.