Tallinna Piimatööstus alandab tänasest mitmete toodete hinda 50 – 60 sendi võrra, hinnalangusega lähevad paari päeva jooksul kaasa ka teised piimatööstused.

Tallinna Piimatööstus alandab kõikides pakendites piima, kilepakendis hapukoore ning Emma seeria ja jogurti-kohupiimakreemide hinda, ütles ettevõtte suhtekorraldusjuht Kristina Seimann.

Odav kaup kevadeni

Seimann ütles, et praegusest 10 – 15 protsendi võrra odavama hinnaga on tooteid kavas müüa kevadeni.

Seimanni sõnul soovib tööstus hinnalangetamisega murda tendentsi, kus suur hulk lastega peresid on hakanud üha vähem piima tarbima. "Vaatasime üle oma majanduskalkulatsioonid ja toorpiima koguse ning leidsime, et hinna langetamine on võimalik," lausus ta.

Tallinna Piimatööstuse juhatuse esimehe Neeme Jõgi sõnul prognoosib ettevõte uute hindadega suurendada oma müügimahtu 50 protsendi võrra.

Rakvere Piima juhataja Tarmo Lindmaa üles, et toodete hinnalanguse otsuse on Rakvere Piim juba teinud, kuid seda ei jõuta rakendada enne kui esmaspäeval.

"Suuremat idiootsust ma ei tea, kui et hinda langetatakse ajal, kui toorpiima hind on kõige kõrgem," pahandas Lindmaa.

Naabrite agoonia

Tallinna Piimatööstuse käitumist nimetas Lindmaa naabrite agooniaks. "Hea küll, et ise põhja vajutakse, aga üritatakse teistele ka "ära teha". Ometi on olemas ärieetika ja teised asjad," rääkis Lindmaa.

Ühinenud Meiereide kommertsdirektor Kuldar Leis ütles, et Ühinenud Meiereid läheb hinnalangusega kaasa. "Pole võimalik, et üks müüb sarnaseid tooteid oluliselt kallimalt kui teine," lausus ta.

Meiereide toodangu madalamad hinnad kehtivad alates homsest.

Leisi sõnul odavneb nende kilepakendis piim kaupluses 50 – 60 sendi võrra ning poolekilone hapukoorepakk samuti 60 sendi võrra. Kohupiimakreemide hinda Ühinenud Meiereid ei alanda.

Leisi sõnul on piimatoodete hinnad püsinud stabiilsena kolmveerand aastat. "Tallinna Piimal õnnestus ühe otsusega see pea peale pöörata," möönis ta.

Saaremaa liha- ja piimatööstuse direktor Ahti Viilup ütles eile pärastlõunal, et pole veel teinud otsust hinnalangetamise kohta, kuid tööstus jälgib pidevalt turusituatsiooni. "Me ei taha turult kaduda. Kui teised on hinda langetanud, toimime vastavalt sellele," märkis Viilup.

Raplamaa piimatööstuse Lacto turundusdirektor Arnold Kannike ütles, et Lactol pole veel uusi hindu välja töötatud, aga kui turg seda nõuab, tehakse otsus lähi-päevadel.

Nii Tallinna Piimatööstus, Ühinenud Meiereid kui ka teised tööstused kinnitasid eile Eesti Päevalehele, et hinnalangus jääb esialgu vaid tööstuste kanda ning toorpiima kilohind püsib senise 3 krooni juures.

Rakvere Piima juhataja Tarmo Lindmaa sõnul ei saa tööstused küll praegu toorpiima hinda alandada, kuid lõpuks tuleb toodangu hinna alandamine siiski põllumeeste arvelt.

Ühinenud Meiereide kommertsdirektor Kuldas Leis märkis, et hinnalanguse algatamine Tallinna Piimatööstuse poolt võib olla seotud toorpiima küllusega.