Prisma väitel nõutakse temalt piima hinna tõstmist, vastasel korral tõstetakse tema piimatarnija konkureerivast ketist välja.

Konkurentsiameti järelvalveosakonna juhataja Juhan Põldroos kohtus seoses Prisma kaebusega täna pärastlõunal ettevõtte tegevdirektori Janne Lihavaineniga.

„Viimastel päevadel on meid asunud survestama nii konkurendid kui tarnijad, mida peame äärmiselt ebaeetiliseks, sest hinnalangus toimub Prisma kasumi arvelt,“ ütles Lihavainen. „Meile on antud mõista, et juhul kui me hindu ei tõsta, võidakse piima tarnimine meile lõpetada või visatakse meie tarnija välja teistest suurkettidest. Oleme tänaseks võtnud ühendust ka Konkurentsiametiga.“

Prisma ei avalda ähvarduse esitanud keti kui ka ähvardatud tarnija nime. Konkurentsiamet ei ole seni juhtumit kommenteerinud.

Ähvardus esitati Prismale ostujuhi kaudu, kellele surve alla sattunud piimatarnija müügiinimene ähvardusest rääkis.
„Me avaldasime selle ähvarduse kohe ja pöördusime ka Konkurentsiameti poole, sest nii jõhker surve on talumatu,“ ütles Prisma kommunikatsioonijuht Kadri Lainas.

Eelmisel nädalal tõstsid mitu kaubandusketti üheaegselt piima hinda kahe krooni võrra. Kui varem maksis liitrine kilepiima pakk 7.90, siis pärast hinnatõusu 9.90 krooni.

Hinnatõusuga ei läinud kaasa Prisma, mis müüb seniajani piima liitrihinnaga 7.90. Selline piima hind on odavam, kui piima kokkuostuhind. Hinnavahe korvatakse kaubandusketi poolt teiste toodete kallimalt müümise arvelt.

Prisma kaubandusketis on ligi 40 000 erinevat toodet.

Leedulastele kuuluv Maxima esialgu tõstis piima hinda, kuid õhtuks langetas taas endisele tasemele.