Valio Eesti direktori Kari Finska sõnul aitaks vaoshoitud hinnatõus kohaliku piimasektori seisu leevendada. “Oleme otsustanud toorpiima kokkuostuhinda alates oktoobrist tõsta, sest tänane hinnatase ei taga sektori elujõulisust. Toorpiima tootmine on tänu liiga madalale hinnatasemele juba vähenenud. Kui see pikalt jätkub, ootab meid ees olukord, kus kodumaise toorpiima pakkumine ei suuda ära teenindada piimatööstuste nõudlust,” rääkis Finska hinnatõusu tagamaadest.

Kokkuostuhindade tõstmisega seoses tõstab ettevõte ka oma toodete väljamüügihindu. Muudatused toodete lõpphindades jäävad siiski võrdlemisi väikesteks. Samuti puudutab hinnatõus eelkõige kilepiima ja koori. “Meie eesmärk on hoida Valio Eesti piimatoodete hinnad taskukohastena,” kinnitas Finska.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on Valio Eesti tasunud toorpiima eest Eesti keskmisest ligi kolm protsenti kallimat hinda.

“Eesti keskmine toorpiima kokkuostuhind oli käesoleva aasta augustis 3,03 krooni liitri kohta. Võrreldes augustikuu Eesti keskmisega tõstame toorpiima kokkuostuhinda ligi 10 protsenti,” kinnitas Kari Finska Delfile.

Tere AS on tõstnud varutava piima hinda alates augustikuust, teatas Delfile Tere ASi juhatuse liige Ülo Kivine. Nii jätkub tõus ka oktoobris. Seega viimase kolme kuuga on Tere poolt makstav piima hind tootjatele tõsunud enam kui 10 protsenti, mis on rahaliselt enam kui 5 miljonit krooni.