Tallinna Piimatööstuse juhatuse liige Tarmo Virkus ütles BNS-ile, et ettevõte ei näe võimalust piima kokkuostuhinda langetada, kuna Tallinna Piimatööstusel on aastased lepingud tootjatega.

Järgmise aasta esimese kvartalini kehtivate lepingute järgi maksab Tallina Piimatööstus tootjatele kõrgema sordi toorpiima liitri eest 2,55-2,60 krooni.

Ühinenud Meiereide avalike suhete juht Ene Nobel ütles, et piima kokkuostuhind lähiajal ei lange, vaid pigem hakkab tasapisi kolmandas kvartalis tõusma.

"Ajad on rasked, konkurents kõva ja talumeestel on vaja eelmiste aastate kahjum nulli teenida," ütles ta.

Ühinenud Meiereid maksis aprillis keskmiselt toorpiima liitri eest 2,55.

Laeva Meierei varumisdirektor Mati Möldre sõnas, et piima kokkuostuhinna langus 20 sendi võrra on võimalik suvel, kui piimakogused suurenevad.

"Püüame oma tootjaid elus hoida ja maksta võimete kohaselt. Mais jääb piima hind samaks," lisas ta.

Laeva Meierei maksis aprillis kõrgema sordi piima liitri eest 2,80 krooni, mis oli ka ühtlasi keskmine hind.

Jõhvi Piima tootmisdirektor Uno Saar sõnas, et kõrgema sordi piima kokkuostuhind on mais ja aprillis samasugune ja ettevõttel pole plaanis hinda muuta.

Jõhvi Piim maksis aprillis keskmiselt toorpiima eest 2,40 krooni.

Rakvere Piima juhataja Tarmo Lindmaa ütles, et ettevõttel on tootjatega pikaajalised lepingud ning ta ei soovi piima kokkuostuhinda avalikustada.

Piimatööstused on varasematel aastatel hinnakujunduses lähtunud sessoonsusest ja nõudmise ning pakkumise vahekorrast. Piima pakkumise suurenedes suvel on kokkuostuhinnad langenud, talveperioodil omakorda tõusnud.