Tartu Agro juhi Aavo Mölderi sõnul langetas nende toorpiima kokku ostev Laeva Meierei jaanuarist hinda 15 sendi võrra ja teeb seda ka veebruaris. «Detsembris saime liitrilt keskmiselt 3,25 krooni, kuid veebruariks küünib see mõne sendi jagu üle kolme krooni. Sama on teinud ka teised suuremad tööstused,» lausus Mölder.

"Euroopa hinnalangus peaks puudutama vaid eksportööre, aga toorpiima hinnad on lasknud alla ka vaid siseturule tootvad tööstused. Paberi peal loomulikult ühtegi lepingut sõlmitud pole, mistõttu on sellist kokkulepet raske tõestada," märkis Mölder.

Tema hinnangul võitlevad tööstused lihtsalt oma turuosa pärast ning püüavad lõpptoodangu hinda hoida võimalikult madalal. Selle saavutamiseks makstakse vähem põllumehele.

Meieri Tootmise juhi Robert Jaani sõnul sai hinnalangus alguse eksportööridest. Et osa neist teeb toodangut ka siseturule, olid sellega sunnitud kaasa tulema ka teised ainult siseturule tootvad piimatööstused. "Vastasel juhul ei suudeta oma hindadega konkurentsis püsida," lausus Jaani.

Uut hinnalangust Jaani lähiajal ette ei näe, pigem prognoosib ta aasta teisel poolel väikest hinnatõusu, sest kosuma peaksid ka välisturud.