Rimi Eesti Food AS tegevjuht Ruth Laatre ja Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut olid ühel meelel, et alkoholimüügipiirang Tallinnas on kestnud veel liiga vähe aega, et järeldusi teha.

Laatre rääkis ETV hommikusaates “Terevisioon”, et Selveris ja Rimis vähenes alkoholi läbimüük augustis võrreldes eelmise kolme kuuga 5-10 protsenti.

Samas on säästumarketites ja mõnedes supermarketites lahja alkoholi läbimüük suurenenud, vahendab ETV24.

Laatre sõnul oli kaupmeeste jaoks küsimus eelkõige selles, miks otsusega niivõrd kiirustati.

“Meie ettepanek oli ikkagi, et kaaluda alkoholimüügi piirangut üle riigi ja võib-olla seda siis alates kella kümnest. Me pole näinud ühtegi analüüsi, kas see kell kaheksa on just õige aeg,” rääkis Laatre. “Või siis analüüsi või arutelu selle kohta, mismoodi teistes Euroopa riikides on alkoholimüügi piiranguid käsitletud.2

“Võib-olla peaks lahtioleku kellaaegasid muutma?” küsis Laatre. “Võib-olla peaks riiklikult sätestamagi, et kauplused ongi kella üheksani lahti ja sellest kellaajast lõpeb ka alkoholi müük?”

Vitsuti sõnul saab ikka ainult tagantjärele teada, kas rakendatud meetmed on mõjusad või mitte. “Põhjapanevaid järeldusi saame teha umbes aasta pärast ja aimu, mis hakkab toimuma seoses nende piirangutega, saame kolme-nelja kuu pärast,” ütles Vitsut.