Kui teistes Eesti piiripunktides tuksub elu rutiinselt, siis Petseri külje all asuva Koidula piiripunkti tegevust uurides võib igal sammul komistada ohoo-elamusele. Näiteks jagab piiripunkti autode ooteala töö kohta selgitusi Paldiski linnapea.

Piiriäärsed elanikud avaldavad rahulolematust selle pärast, et nad peavad näiteks Petseri kalmistule sõites tasuma erafirmale piirijärjekorras seismise eest viis eurot ka siis, kui järjekorda pole. Kõrvaltvaatajale tundub seejuures imelik, et piiriületust korraldab firma, kelle omanikud pole teada. Siseministeerium andis Koidula ooteala Paldiski Sadamate AS-ile, mille omanikuna näitab Äriregister Hollandi Antillidel registreeritud firmat CNP Investment. Tegemist on offshore-piirkonnaga, mida ettevõtjad kasutavad sageli selleks, et oma kodumaal aetud äri eest mitte maksusid maksta. Samal ajal korraldab Narvas piirijärjekorda munitsipaalettevõte ja Luhamaal kohalikele ettevõtjatele kuuluv tolliagentuur.

Miks ja kuidas kommenteerib olukorda Paldiski linnapea ning missugused probleemid ootealal valitsevad, selgub täispikast artiklist.