Reede hommikuse seisuga oli koroonaviirus tapnud 213 inimest, kirjutab Reuters. Alljärgnevalt on loetelu lennufirmadest, kes on seni teadaolevalt lennud Hiinasse ajutiselt peatanud.

Air Canada

Lennufirma andis 28. jaanuari teada, et tühistab osad lennud Hiinasse.

Air France

Prantsuse lennufirma andis 30. jaanuaril teada, et peatab kõik lennud Hiinasse kuni 9. veebruarini.

Air India

India lennufirma ütles, et tühistab Mumbai-Delhi-Shanghai lennu perioodiks 31. jaanuar – 14. veebruar.

Air New Zealand

Uus-Meremaa lennufirma ütles täna, et piirab ajutiselt igapäevaselt toimuvate lendude mahtu Aucklandi ja Shanghai liinil nelja edasi-tagasi lennuni nädalas. Jutt käib perioodist 18. veebruar – 31. märts.

Air Seoul

Lõuna-Korea odavlennufirma andis 28. jaanuaril teada, et peatab kõik lennud Hiinasse.

Air Tanzania

Tansaania riiklik lennufirma ütles, et on otsustanud lükata edasi oma proovilennud Hiinasse. Lennufirma kavatses veebruarist hakata pakkuma tellimuslendusid Hiinasse.

American Airlines

Suurim USA lennufirma ütles, et jätab ära lennud Los Angelesest Pekingisse ja Shanghaisse perioodil 9. veebruar – 27. märts.

British Airways

Brittide lennufirma teatas 30. jaanuaril, et peatab kuuks ajaks lennud Hiinasse.

Cathay Pacific Airways

Hongkongi lennufirma ütles, et vähendab järk-järgult Hiinasse suunduvate lendude mahtu. 30. jaanuarist kuni märtsi lõpuni väheneb lennufirma seniste lendude arv poole võrra.

Delta Air Lines

USA lennufirma andis 29. jaanuaril teada, et vähendab perioodil 6. veebruar – 30. aprill Hiinasse lendude arvu Hiina seniselt 42 lennult nädalas 21 lennule.

Egyptair

Egiptuse lennufirma andis 30. jaanuaril teada, et peatab 1. veebruarist kõik Hiinasse minevad ja sealt tulevad lennud.

Ethiopian AIirlines

Kuigi Aafrika lennufirma ütles 30. jaanuaril, et pole tühistanud kõiki lende Hiinasse, öeldi lennufirma klienditeenindusest päev varem Reutersile, et kõik lennud Hiinasse on tühistatud.

Finnair

Soome lennufirma andis 28. jaanuaril teada, et peatab lennud Nanjingi ja Pekingisse kuni märtsi lõpuni. Ettevõte peatab ajavahemikus 5. veebruar – 29. märts kolm korda nädalas toimuvad lennud Helsingi ja Pekingi Daxingi lennujaama vahel ning perioodil 8. veebruar – 29. märts kaks korda nädalas toimuvad lennud Helsingi ja Nanjingi vahel.

Lion Air

Indoneesia Lion Air Group andis 29. jaanuaril teada, et peatab veebruarikuust kõik lennud Hiinasse. Selleks hetkeks oli lennufirma juba tühistanud kuus lendu erinevatest Indoneesia linnadest Hiinasse ja peatab ülejäänud uuest kuust.

Lufthansa

Sakslaste Lufthansa andis 29. jaanuaril teada, et peatab lennufirmade Lufthansa, Swiss ja Austrian Airlines Hiina suunduvad ja sealt tulevad lennud kuni 9. veebruarini. Lennufirma jätkab lende Hongkongi, kuid on peatanud mandri-Hiina lendude broneerimise veebruari lõpuni.

SAS

Skandinaavia lennufirma SAS andis 30. jaanuaril teada, et tühistab ajavahemikus 31. jaanuar – 9. veebruar kõik Shanghaisse või Pekingisse suunduvad ja sealt tulevad lennud. Nendesse Hiina linnadesse on SAS-il iganädalaselt 12 lendu.

Singapore Airlines

Singapuri lennufirma andis 31. jaanuaril teada, et vähendab mandri-Hiina lendude mahtu alates veebruarist. Nende hulgas on lennud Pekingisse, Shanghaisse, Guangzhousse, Shenzheni, Chengdusse, Xiameni ja Chongqingi. Osasid neid lende teenindab ettevõtte kohalik partner SilkAir. Ka vähendab Singapore Airlines Ltd. oma odavlennufirma Scoot lendusid Hiina.

Turkish Airlines

Türgi lennufirma andis 30. jaanuaril teada, et vähendab perioodil 5.–29. veebruar lendude mahtu Pekingisse, Guangzhousse, Shanghaisse and Xiani.

United Airlines

Chicago lennufirma andis teada, et peatab veel lendusid USA-st Pekingisse, Hongkongi ja Shanghaisse. See puudutab kuni 28. märtsi kokku 332 täiendavat edasi-tagasi lendu. Sellega väheneb lennufirma igapäevaste mandri-Hiinasse ja Hongkongi suunduvate lendude arv 12-lt neljale.

United Parcel Service

UPS on 30. jaanuari seisuga tühistanud erinevatel põhjustel 22 lendu Hiinasse.

Virgin Atlantic

USA lennufirma ütles 30. jaanuaril, et tühistab 2. veebruarist kõik oma lennud Hiinasse kaheks nädalaks.