Mullu sügisel laienes Baltimaade suurim piletite eelmüügivõrk ka Leedu turule, teatas Baltic Ticket Holdings AS.

„Hoolimata pidevalt hoogu kogunud pessimismimeeloludest ning paljusid majandussektoreid tabanud järsust langusest võib pidada Piletilevi ja ta Läti sõsarettevõtte saavutatud mulluseid tulemusi väga heaks. Piletite müügiarv Eestis ja Lätis püsis enam-vähem samal tasemel võrreldes aasta varasema ajaga ning lisaks õnnestus ettevõttel teha esimesed jõulised sammud Leedu turul, kus oleme praeguseks müügipunktide arvult tõusnud samuti suurimaks piletimüüjaks,“ ütles Piletilevi juhataja ning Baltic Ticket Holdings ASi arendusjuht Jaanus Beilmann.

Baltic Ticket Holdings ASi piletite müügikäive ulatus Eestis 2008. aastal 198 miljoni kroonini ja Lätis 281 miljoni kroonini – viimane kasvas aastaga viiendiku võrra. 

Beilmanni sõnul algas Eestis saabuvale majanduslangusele reageerimine juba 2007. aasta lõpus, mistõttu 2008. aastal püsisid müügitulemused stabiilsetena. „Piletilevil aitas taset hoida turuosa üldine kasvamine ning tugevam kasv teatri ja klassikalise muusika valdkonnas.“

Kui Eestis oli 2008 suuürituste osas tagasihoidlik, siis teisiti oli asi Lätis, kus toimusid paljud kontserdid nimekate esinejatega nagu Metallica, Queen, Björk, Kylie Minogue. Seetõttu ei toimunud mullu Läti meelelahutusturul veel järske muutusi, märkis Jaanus Beilmann.

„Leedus avas BilietuPasaulis mullu sügisel internetis piletimüügi keskkonna ning tänavu veebruari lõpuks on ettevõttel koostöös Maxima ning raamatukapluste ketiga Vaga valmis riigi suurim piletite eelmüügivõrk 60 müügipunkti ning internetipoega,“ lausus Jaanus Beilmann.

Tänavuseks aastaks ennustab Baltic Ticket Holdings AS Eestis ja Lätis piletimüügis käibemahtude säilimist, Leedus ootab hiljuti alustanud ettevõte märgatavat kasvu. Ühiselt hallatav piletimüügitarkvara lubab ettevõttel sel aastal avada piletite SMS-kättetoimetamise, teisel poolaastast alustavad tegevust piletimüügiautomaadid. Ühtne süsteem võimaldab teostada ürituste ristmüüki kõigi Balti riikide vahel.

2009. aasta tippsündmustest pakuvad Piletilevi, Bilesu Serviss ja BilietuPasaulis pileteid Eestis toimuvale laulu- ja tantsupeole, Eesti-Brasiilia jalgpallikohtumisele Tallinnas, Eesti ja Läti muusikafestivalile ning ka Roskilde festivali pileteid. Baltic Ticket Holdings ASi tütarettevõtted müüvad aastas pileteid kokku enam kui 10 000 üritusele. Hetkel on Piletilevil Eestis avatud 130 müügipunkti, Bilesu Serviss´il Lätis 194 müügipunkti ning BiletuPasaulise võrgus on selle kuu lõpuks kokku 60 müügipunkti.