„Kui ma lahkusin Coopist ja asusin tööle Apollosse, siis võtsin kaasa ühe rekvisiidi, mis räägib samuti muutustest – see kingiti mulle Coopi töötajate poolt minu äramineku peol,” ütles Jaanus Vihand kolmapäeval oma ettekande sissejuhatuses, näidates auditooriumile pusa, millel ilutses tekst „Ära muutub bossiks”. „See lause võeti välja ühest minu kunagi Äripäevale antud intervjuust,” selgitas ta, märkides, et seda sõnumit tasub kõikidel – mitte ainult juhtidel – meeles pidada.

„Mis ma öelda tahan – inimesed, olge inimesed. Käituge alati teistega inimlikult – nii töökaaslastega, inimestega liikluses kui ka oma naabritega –, siis on elu palju parem ja vähem on ka kõiki neid vaimseid probleeme, millele on siin viidatud ka statistika järgi,” sõnas Vihand, viidates eelnevalt kõnelenud tööinspektsiooni juhi Maret Maripuu ja sotsiaalminister Tanel Kiige ettekannetele, kes tõid välja, kuidas depressioonist saab peagi peamine töölt kõrvale jäämise põhjus.

„Kui me räägime muutustest tööturul, siis räägitakse väga palju sellest, et asjad on muutuses ja väga tihti räägitakse muutustest negatiivsest võtmes – noored ei viitsi enam tööd teha, see asi on keeruline ja teine asi on keeruline,” kirjeldas Vihand, kes kuulutati kevadel selle aasta parimaks juhiks Eestis. Õige pea pärast seda vahetas Vihand ka töökohta, asudes augustikuust juhtima suurärimees Margus Linnamäe osalusega Apollo Gruppi.

„Mina olen alati seda asja teistmoodi vaadanud – mõelge, kui kõik meie varasemad põlvkonnad oleks täpselt rahul sellega, mis eelmised põlvkonnad teinud on, siis suure tõenäosusega me vaataks seda sama pilti, mida te siin ekraani peal näete – me vaataks lõkke ääres koopa seina. Kui ükski põlvkond ei tahaks teha midagi teistmoodi kui varasemad, siis muutusi ei oleks. Mina arvan, et me peaks muutusi kindlasti tervitama – muutused on väga kasulikud, juhul kui nad on edasiviivad,” ütles Vihand.

Kolmapäeval, 6. novembril toimunud tööinspektsiooni tööohutuse ja töötervishoiu alasel rahvusvahelisel konverentsil „Muutuste tuul tööelus“ kõneleti lisaks tööturu uuenemisele ka kümne aasta möödumisest töölepinguseadusest, mis on tänaseks ajale jalgu jäänud. Konverentsil tunnustati ka konkursi "Hea töökeskkond 2019" võitjaid.